Милици Боровчанин прва награда на литерарном конкурсу

Срна
Милици Боровчанин прва награда на литерарном конкурсу

РОГАТИЦА - Сокочанка Милица Боровчанин добитник је прве награде на литерарном конкурсу "Духовност и савремени човјек", који је организовало Удружење жена "Сноп" из Гучева код Рогатице, у оквиру "Преображењских дана".

Предсједник овог удружења Слађана Ујић рекла је Срни да је друга награда припала Дајани Пајић, а трећа Николи Спајићу из Рогатице.

Ујићева је изразила задовољство чињеницом да је ове године на конкурс пристигло 13 радова и што је за разлику од претходне одзив био далеко већи.

Она је нагласила да је тема "Духовност и савремени човјек" била таква да су аутори могли шире да искажу свој умјетнички израз.

Замјеник начелника општине Рогатица Јелена Караџић уручила је синоћ на духовној вечери новчане награде најуспјешнијим учесницима конкурса.

Млада соколачка књижевница Милица Боровчанин изјавила је Срни да јој још једна награда у великом низу представља задовољство и да је радује што је "њена мала ријеч нашла одјека и у сусједној Рогатици".

Она је навела да је наслов њеног рада био и тема конкурса "Духовност и савремени човјек".

"Мој литерарни рад показује тренутак у ком се залутали човјек, који се у сваком смислу удаљио од Бога, поново проналази", истакла је Боровчанинова.

Литерарни конкурс "Духовност и савремени човјек" организовали су Удружење жена "Сноп" из Гучева код Рогатице, у сарадњи са општином Рогатица, Црквеном општином Рогатица и Народном библиотеком "Војислав Лубарда".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана