Izložba Memorijalnog foto-konkursa “Goran Terzić”: Gran pri za Armina Durguta

G.S.
Izložba Memorijalnog foto-konkursa “Goran Terzić”: Gran pri za Armina Durguta

BANjALUKA - Izložba fotografija 5. Memorijalnog foto-konkursa “Goran Terzić” otvorena je u malom izložbenom salonu Banskog dvora Kulturnog centra, kada su proglašeni i najbolji izabrani radovi.

- Mnogo toga se nakupilo u ovih pet godina. Mnogo neprospavanih noći, stresa, nervoze, suza. Mnogo radosti i ponosa. Mnogo savršenih kadrova i novih prijateljstava. Na konkurs nam je ovaj put stiglo 855 radova, a samo 95 njih je odabrano za izložbu. Devet je pobjedničkih. Ne znam jeste li svjesni kolika je to količina, ali zamislite da od 855 radova možete odabrati samo jedan. I onda se četiri potpuno različita člana žirija slože baš oko istog rada. Danima su vijećali, bodovali, molili za dodatno vrijeme, strahovali da nekoga ne oštete. A na kraju su zaista izabrali devet najboljih  - rekla je urednica portala “eTrafika” Vanja Stokić prilikom otvaranja izložbe. Pomenuti konkurs organizuje UG “eTrafika.net” u čast svog kolege i prijatelja Gorana Terzića.

Foto-pričom “Jungle Camp (Vučjak)” Armin Durgut je osvojio gran pri na konkursu, te pobijedio u kategoriji “Foto-priča”.

Nagrade su otišle i u ruke Milene Erceg, koja je pobijedila u kategoriji “Portret” za fotografiju “Natalija”, Nikole Tadića u kategoriji “Ljudi mog grada” za fotografiju “Knjiški moljac”, Nermina Smajića za fotografiju “Zagađenje”, koja je proglašena najboljom u kategoriji “Mašta”. U kategoriji “Pejzaž” pobijedio je Vladimir Tadić fotografijom “Grahovo”, dok je Vedranu Ševčuku pripala nagrada u kategoriji “Kultura i umjetnost” za fotografiju “Koncert”. Durgut je pobijedio i u kategoriji “Događaj” fotografijom “Granica”, dok je u kategoriji “Život” fotografijom “Težak život” pobijedila Milena Erceg. U kategoriji “Društveno-angažovana fotografija” Radoš Jovanović pobijedio je fotografijom “Podrška”.

U žiriju su bili Aleksandar Čavić, Srđan Dunđerović, Saša Knežić i Predrag Božić.

Izložba je otvorena do 20. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana