Изложба Меморијалног фото-конкурса “Горан Терзић”: Гран при за Армина Дургута

Г.С.
Изложба Меморијалног фото-конкурса “Горан Терзић”: Гран при за Армина Дургута

БАЊАЛУКА - Изложба фотографија 5. Меморијалног фото-конкурса “Горан Терзић” отворена је у малом изложбеном салону Банског двора Културног центра, када су проглашени и најбољи изабрани радови.

- Много тога се накупило у ових пет година. Много непроспаваних ноћи, стреса, нервозе, суза. Много радости и поноса. Много савршених кадрова и нових пријатељстава. На конкурс нам је овај пут стигло 855 радова, а само 95 њих је одабрано за изложбу. Девет је побједничких. Не знам јесте ли свјесни колика је то количина, али замислите да од 855 радова можете одабрати само један. И онда се четири потпуно различита члана жирија сложе баш око истог рада. Данима су вијећали, бодовали, молили за додатно вријеме, страховали да некога не оштете. А на крају су заиста изабрали девет најбољих  - рекла је уредница портала “еТрафика” Вања Стокић приликом отварања изложбе. Поменути конкурс организује УГ “еTrafika.net” у част свог колеге и пријатеља Горана Терзића.

Фото-причом “Jungle Camp (Вучјак)” Армин Дургут је освојио гран при на конкурсу, те побиједио у категорији “Фото-прича”.

Награде су отишле и у руке Милене Ерцег, која је побиједила у категорији “Портрет” за фотографију “Наталија”, Николе Тадића у категорији “Људи мог града” за фотографију “Књишки мољац”, Нермина Смајића за фотографију “Загађење”, која је проглашена најбољом у категорији “Машта”. У категорији “Пејзаж” побиједио је Владимир Тадић фотографијом “Грахово”, док је Ведрану Шевчуку припала награда у категорији “Култура и умјетност” за фотографију “Концерт”. Дургут је побиједио и у категорији “Догађај” фотографијом “Граница”, док је у категорији “Живот” фотографијом “Тежак живот” побиједила Милена Ерцег. У категорији “Друштвено-ангажована фотографија” Радош Јовановић побиједио је фотографијом “Подршка”.

У жирију су били Александар Чавић, Срђан Дунђеровић, Саша Кнежић и Предраг Божић.

Изложба је отворена до 20. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана