Izložba knjiga i fotografija Vojislava Lubarde u Rogatici

Srna
Izložba knjiga i fotografija Vojislava Lubarde u Rogatici

ROGATICA - Drugog dana manifestacije "Dani Vojislava Lubarde" u Rogatici organizovana je izložba knjiga i fotografija ovog poznatog srpskog književnika, te Zavičajne zbirke Narodne biblioteke.

O životu i stvaralačkom radu Lubarde, srpskog književnika rođenog 17. juna 1930. godine u Rogatici, govorio je pjesnik Milun Mišo Lubarda.

Novinar Sreten Mitrović iz Rogatice predstavio je svoje tekstove o poznatom književniku i drugim dešavanjima na području ove opštine o kojima informiše javnost već više od 42 godine.

Okupljenim "ljubiteljima pisane riječi", svoje stihove čitali su i zavičajni pjesnici Milun Mišo Lubarda i Slobodan Ristović, dok se Milad Obrenović predstavio svojim aforizmima.

Odlomke iz romana "Anatema" Vojislava Lubarde čitali su učenici Srednjoškolskog centra "27. januar" Ana Duvnjak, Milica Nešković i Đorđe Konjokrad.

Direktor Narodne bibliotke "Vojislav Lubarda" Nada Radulović rekla je Srni da da opština Rogatica čuva od zaborava i na sve načine njeguje sjećanje na Lubardu.

Ona je podsjetila da Narodna biblioteka u Rogatici od maja 2018. godine nosi ime Vojislava Lubarde i organizuje manifestaciju u njegovu čast.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana