Изложба књига и фотографија Војислава Лубарде у Рогатици

Срна
Изложба књига и фотографија Војислава Лубарде у Рогатици

РОГАТИЦА - Другог дана манифестације "Дани Војислава Лубарде" у Рогатици организована је изложба књига и фотографија овог познатог српског књижевника, те Завичајне збирке Народне библиотеке.

О животу и стваралачком раду Лубарде, српског књижевника рођеног 17. јуна 1930. године у Рогатици, говорио је пјесник Милун Мишо Лубарда.

Новинар Сретен Митровић из Рогатице представио је своје текстове о познатом књижевнику и другим дешавањима на подручју ове општине о којима информише јавност већ више од 42 године.

Окупљеним "љубитељима писане ријечи", своје стихове читали су и завичајни пјесници Милун Мишо Лубарда и Слободан Ристовић, док се Милад Обреновић представио својим афоризмима.

Одломке из романа "Анатема" Војислава Лубарде читали су ученици Средњошколског центра "27. јануар" Ана Дувњак, Милица Нешковић и Ђорђе Коњокрад.

Директор Народне библиотке "Војислав Лубарда" Нада Радуловић рекла је Срни да да општина Рогатица чува од заборава и на све начине његује сјећање на Лубарду.

Она је подсјетила да Народна библиотека у Рогатици од маја 2018. године носи име Војислава Лубарде и организује манифестацију у његову част.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана