Gosti "Kustendorfa" obišli Andrićgrad

Srna
Gosti "Kustendorfa" obišli Andrićgrad

VIŠEGRAD - Gosti 13. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf" posjetili su danas Andrićgrad - turistički kompleks koji je u Višegradu izgradio proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica. Domaćin gostima i novinarima, koji izvještavaju sa "Kustendorfa", bila je Željka Ostojić iz Andrićevog instituta koja je rekla da je ovaj kompleks posvećen nobelovcu Ivi Andriću.



Ostojićeva je tokom šetnje od ulazne kapije Andrićgrada, Ulicom Mlade Bosne, predstavila različite arhitektonske stilove, Vizantijski trg, murale na zgradi Bioskopa, Hram Svetog cara Lazara i svih srpskih mučenika, Fakultet dramskih umjetnosti, Andrićev institut.

Ona je podsjetila da su u Andrićgradu turistima na raspolaganju i poslastičarnica, pivnica, hotel, prodavnice, knjižara - sve što je jednom gradu neophodno.

Novinar RTS-a Slađana Stamenković rekla je da uvijek kada prati "Kustendorf" dolazi i u Andrićgrad, u kojem se, kako je istakla, osjeća kao kod kuće, a najviše joj se dopadaju Hram Svetog cara Lazara i murali. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana