Гости "Кустендорфа" обишли Андрићград

Srna
Гости "Кустендорфа" обишли Андрићград

ВИШЕГРАД - Гости 13. Међународног филмског и музичког фестивала "Кустендорф" посјетили су данас Андрићград - туристички комплекс који је у Вишеграду изградио прослављени српски режисер Емир Кустурица. Домаћин гостима и новинарима, који извјештавају са "Кустендорфа", била је Жељка Остојић из Андрићевог института која је рекла да је овај комплекс посвећен нобеловцу Иви Андрићу.



Остојићева је током шетње од улазне капије Андрићграда, Улицом Младе Босне, представила различите архитектонске стилове, Византијски трг, мурале на згради Биоскопа, Храм Светог цара Лазара и свих српских мученика, Факултет драмских умјетности, Андрићев институт.

Она је подсјетила да су у Андрићграду туристима на располагању и посластичарница, пивница, хотел, продавнице, књижара - све што је једном граду неопходно.

Новинар РТС-а Слађана Стаменковић рекла је да увијек када прати "Кустендорф" долази и у Андрићград, у којем се, како је истакла, осјећа као код куће, а највише јој се допадају Храм Светог цара Лазара и мурали. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана