Evropska oznaka kvaliteta Festivalu Dječijeg pozorišta RS

Ilijana Božić
Evropska oznaka kvaliteta Festivalu Dječijeg pozorišta RS

BANjALUKA- Međunarodni festival pozorišta za djecu koji 22 godine organizuje Dječije pozorišt Republike Srpske , na Svjetski dan pozorišta dobio je evropsku oznaku kvaliteta EuFinder.

Ovim se Festival pridružio najboljim evropskim festivalima i postao član evropske festivalske porodice EFA – Evropska Festivalska Mreža.

Naime, Festival je dobio prestižnu oznaku "EFFE Oznaka - Izuzetni festival" (Evropa za festivale – festivali za Evropu) za 2022 – 2023, koja predstavlja izvrsnost i nudi međunarodno priznanje jedinstvenosti određenog festivala širom Evrope.

-Ova oznaka izdvaja festivale koji, bez obzira na širinu oblasti kojom se bave ili veličinu festivala, nose poseban kvalitet i preporučuje ih Evropska komisija i EFA u poslovnom, kulturnom, finansijskom i turističkom smislu.  EFFE oznaka je etiketa za kvalitet, kreativnost, inovativnost i savremenost koju je osnovala Evropska festivalska asocijacija (EFA) i dodjeljuje se samo najboljim festivalima-saopštili su iz dječijeg pozorišta RS.

Naglasili su da je priznanje banjalučkom Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu, potpisala gospođa Katrin Deventer u ime druženje generalnih sekretara Asocijacije Evropskih festivala (EFA), koju podržavaju Evropska komisija i Parlament.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana