Европска ознака квалитета Фестивалу Дјечијег позоришта РС

Илијана Божић
Европска ознака квалитета Фестивалу Дјечијег позоришта РС

БАЊАЛУКА- Међународни фестивал позоришта за дјецу који 22 године организује Дјечије позоришт Републике Српске , на Свјетски дан позоришта добио је европску ознаку квалитета EuFinder.

Овим се Фестивал придружио најбољим европским фестивалима и постао члан европске фестивалске породице ЕФА – Европска Фестивалска Мрежа.

Наиме, Фестивал је добио престижну ознаку "ЕФФЕ Ознака - Изузетни фестивал" (Европа за фестивале – фестивали за Европу) за 2022 – 2023, која представља изврсност и нуди међународно признање јединствености одређеног фестивала широм Европе.

-Ова ознака издваја фестивале који, без обзира на ширину области којом се баве или величину фестивала, носе посебан квалитет и препоручује их Европска комисија и ЕФА у пословном, културном, финансијском и туристичком смислу.  ЕФФЕ ознака је етикета за квалитет, креативност, иновативност и савременост коју је основала Европска фестивалска асоцијација (ЕФА) и додјељује се само најбољим фестивалима-саопштили су из дјечијег позоришта РС.

Нагласили су да је признање бањалучком Међународном фестивалу позоришта за дјецу, потписала госпођа Катрин Девентер у име дружење генералних секретара Асоцијације Европских фестивала (ЕФА), коју подржавају Европска комисија и Парламент.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана