Džon Malkovič stiže u Beograd

Agencije
Džon Malkovič stiže u Beograd

Nikada nije rano da govorimo o gostima Festa. Sa nekim imenima već kontaktiramo, a jedno možemo i sada da potvrdimo. Džon Malkovič će na zatvaranju Festa dobiti nagradu počasni "Beogradski pobednik" i održaće resital uz muzičku pratnju - najavljuje, eksluzivno za "Novosti", Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu i predsjednik Odbora Festa.

 Slavni američki glumac, dva puta nominovan za Oskar, i tumač maestralnih rola u filmovima "Mesta u srcu", "Opasne veze", "Čaj u Sahari", "Na liniji vatre", "Čovjek sa gvozdenom maskom", "Biti Džon Malkovič", "Spaliti poslije čitanja", pridružiće se tako plejadi filmskih zvijezda koji su se tokom gotovo pet decenija trajanja Festa poklanjali srpskoj i beogradskoj publici.

Dolazak velikog Džona Malkoviča, otkriva nam Ivan Karl, nije jedina velika novost 48. Festa.

- Prva i najvažnija promena je da će festival imati jedan takmičarski program, čiju će okosnicu činiti "Srpski film", koji smo ove godine privremeno preimenovali u "Srbija i prijatelji". U takmičarski program tako ulaze odabrani novi domaći filmovi, filmovi iz regiona gde je Srbija manjinski koproducent i, naravno, ostvarenja iz svih krajeva sveta. Njih ukupno do dvadeset naslova boriće se za nagradu "Beogradski pobednik" u šest kategorija: najbolji film, režija, muška, ženska uloga, scenario i debitant - najavljuje Karl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana