Џон Малкович стиже у Београд

Agencije
Џон Малкович стиже у Београд

Никада није рано да говоримо о гостима Феста. Са неким именима већ контактирамо, а једно можемо и сада да потврдимо. Џон Малкович ће на затварању Феста добити награду почасни "Београдски победник" и одржаће реситал уз музичку пратњу - најављује, екслузивно за "Новости", Иван Карл, градски секретар за културу и предсједник Одбора Феста.

 Славни амерички глумац, два пута номинован за Оскар, и тумач маестралних рола у филмовима "Места у срцу", "Опасне везе", "Чај у Сахари", "На линији ватре", "Човјек са гвозденом маском", "Бити Џон Малкович", "Спалити послије читања", придружиће се тако плејади филмских звијезда који су се током готово пет деценија трајања Феста поклањали српској и београдској публици.

Долазак великог Џона Малковича, открива нам Иван Карл, није једина велика новост 48. Феста.

- Прва и најважнија промена је да ће фестивал имати један такмичарски програм, чију ће окосницу чинити "Српски филм", који смо ове године привремено преименовали у "Србија и пријатељи". У такмичарски програм тако улазе одабрани нови домаћи филмови, филмови из региона где је Србија мањински копродуцент и, наравно, остварења из свих крајева света. Њих укупно до двадесет наслова бориће се за награду "Београдски победник" у шест категорија: најбољи филм, режија, мушка, женска улога, сценарио и дебитант - најављује Карл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана