“Brankovi dani” u znaku jubileja

G.S.
“Brankovi dani” u znaku jubileja

SREMSKI KARLOVCI - Povodom 200. godišnjice rođenja Branka Radičevića, velikog pjesnika srpskog romantizma, danas u 11 časova biće svečano otvoreni “Prolećni Brankovi dani 2024” koji će trajati sve do 28. marta u Sremskim Karlovcima, Novom Sadu i na Stražilovu.

Cijela manifestacija, koja će biti otvorena u Karlovačkoj gimnaziji, proticaće u znaku ovog jubileja, a na početku svečanosti pozdravno slovo imaće Igor Mirović, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje dvjestote godišnjice rođenja Branka Radičevića. Potom će o Branku besjediti Nenad Grujičić, predsjednik “Brankovog kola”.

Na svečanom otvaranju  manifestacije biće uručena povelja “Brankovog kola”, a potom i “Pečat varoši sremskokarlovačke”. Laureati ove nagrade, koja je dodijeljena za najbolje knjige na srpskom jeziku, su Ivana Milankov, Slobodan Ristović, Anđelko Zablaćanski, Milena Severović, Nenad Kebara i Aleksandra Marilović.

Na svečanosti u znaku velikog jubileja Brankovu poeziju kazivaće Vesna Čipčić i Danica Petrović, a u muzičkoj pratnji njegove pjesme interpretiraće i dvije mlade operske pjevačice, Ana Radović i Hristina Učur.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana