“Бранкови дани” у знаку јубилеја

Г.С.
“Бранкови дани” у знаку јубилеја

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ - Поводом 200. годишњице рођења Бранка Радичевића, великог пјесника српског романтизма, данас у 11 часова биће свечано отворени “Пролећни Бранкови дани 2024” који ће трајати све до 28. марта у Сремским Карловцима, Новом Саду и на Стражилову.

Цијела манифестација, која ће бити отворена у Карловачкој гимназији, протицаће у знаку овог јубилеја, а на почетку свечаности поздравно слово имаће Игор Мировић, предсједник Организационог одбора за обиљежавање двјестоте годишњице рођења Бранка Радичевића. Потом ће о Бранку бесједити Ненад Грујичић, предсједник “Бранковог кола”.

На свечаном отварању  манифестације биће уручена повеља “Бранковог кола”, а потом и “Печат вароши сремскокарловачке”. Лауреати ове награде, која је додијељена за најбоље књиге на српском језику, су Ивана Миланков, Слободан Ристовић, Анђелко Заблаћански, Милена Северовић, Ненад Кебара и Александра Мариловић.

На свечаности у знаку великог јубилеја Бранкову поезију казиваће Весна Чипчић и Даница Петровић, а у музичкој пратњи његове пјесме интерпретираће и двије младе оперске пјевачице, Ана Радовић и Христина Учур.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана