Antonijević: U pripremama smo za snimanje filma o Kosovskom boju

GS
Antonijević: U pripremama smo za snimanje filma o Kosovskom boju

BANjALUKA - Reditelj, scenarista i producent Predrag Gaga Antonijević rekao je za RTRS da će snimanje filma o Kosovskom boju simbolično da krene na Vidovdan ove godine.

- U poslednjih šest do sedam mjeseci mi smo u pripremama tog filma. Imamo neke poteškoće s obzirom na to da nemamo tehnološko-tehničku bazu, čak ni u Beogradu, koja može da izvede tu vrstu “zahvata”. Takođe, ne posedujemo obučene konje za snimanje, koje dovodimo iz Španije, kao i kaskadere koji poseduju borilačke veštine, tako da veliki dio ekipe za film stiže iz Evrope - naveo je Antonijević.

Dodao je da će dio snimanja biti i u Beloj crkvi.

- Radi se o ravnom, nenaseljenom i pre svega peščanom prostoru, koji pogoduje dobrim uslovima snimanja ali i klimatski pogodnom području, sa velikim brojem sunčanih dana u godini - pojasnio je Antonijević.

Govoreći o planiranom snimanju filma o stradanju srpskog naroda u Drakuliću pojasnio je da je u pitanju dugometražni igrani film, a Audio-vizuelni centar Republike Srpske raspisao je konkurs za scenario.

- Na konkurs, gde sam član komisije, imali smo svega četiri prijave, što je za mene razočaravajući podatak. Država je pokazala odgovornost i onda mi je pomalo nejasno kako tako mali broj prijava za scenario filma, koji je od velikog nacionalnog i istorijskog značaja za naš narod ovde - naglasio je Antonijević.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana