Антонијевић: У припремама смо за снимање филма о Косовском боју

ГС
Антонијевић: У припремама смо за снимање филма о Косовском боју

БАЊАЛУКА - Редитељ, сценариста и продуцент Предраг Гага Антонијевић рекао је за РТРС да ће снимање филма о Косовском боју симболично да крене на Видовдан ове године.

- У последњих шест до седам мјесеци ми смо у припремама тог филма. Имамо неке потешкоће с обзиром на то да немамо технолошко-техничку базу, чак ни у Београду, која може да изведе ту врсту “захвата”. Такође, не поседујемо обучене коње за снимање, које доводимо из Шпаније, као и каскадере који поседују борилачке вештине, тако да велики дио екипе за филм стиже из Европе - навео је Антонијевић.

Додао је да ће дио снимања бити и у Белој цркви.

- Ради се о равном, ненасељеном и пре свега пешчаном простору, који погодује добрим условима снимања али и климатски погодном подручју, са великим бројем сунчаних дана у години - појаснио је Антонијевић.

Говорећи о планираном снимању филма о страдању српског народа у Дракулићу појаснио је да је у питању дугометражни играни филм, а Аудио-визуелни центар Републике Српске расписао је конкурс за сценарио.

- На конкурс, где сам члан комисије, имали смо свега четири пријаве, што је за мене разочаравајући податак. Држава је показала одговорност и онда ми је помало нејасно како тако мали број пријава за сценарио филма, који је од великог националног и историјског значаја за наш народ овде - нагласио је Антонијевић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана