Suđenje za ubistvo Krunića: Ubijeni napadač koristio telefon za razgovor samo s jednim brojem

Nebojša Tomašević
Suđenje za ubistvo Krunića: Ubijeni napadač koristio telefon za razgovor samo s jednim brojem

BANjALUKA - Željko Kovačević, koji je ubijen tokom likvidacije biznismena Slaviše Krunića (48) i njegovog pratioca Žarka Pavlovića (38), imao je kod sebe telefon takozvani "specijal" kojim je komunicirao samo s jednim brojem, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu vještak Mirosalv Ćurković koji je uradio izvještaj o kriminalističko analitičkoj obradi dokaza i informacija u ovom predmetu.

Za pomenuti zločin optuženi su Benedi Đukanović (53), Emilio Baldo (53) i bivši radnik „Sektora Sekjuritija" Rodoljub Gajić koga terete za pomaganje. 

Ćurković je u svom izvještaju naveo da je Kovačević sa pomenutog telefona komunicirao 80 puta sa brojem  koji  je prema drugim dokazima vjerovatno koristio Baldo, ali ne može to da tvrdi. 

Prema njegovim riječima između ta dva broja zabilježene su četiri komunikacije na dan ubistva 22. aprila. 

Ćurković je analizirao komunikacije optuženih od 1. januara do 23. aprila 2019 godine. Pojasnio da se komunikacije odnose na odlazne i dolazne pozive te na SMS poruke. 

Prema izvještaju Đukanović i Kovačević u tom periodu imali čak 101 komunikaciju, a Baldo i Kovačević 89 komunikacija. Kovačević je s Gajićem imao 17 komunikacija. 

Svi oni su koristili veći broj telefona, a Đukanović dva broja. Ćurković je u izvještaju uradio i analizu kretanje automobila optuženih, kao i geopozicioniranje mjesta zločina, pronalaska oružja, vozila optuženih i mjesta stanovanja.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša. Tada je ranjen Krunićev vozač Goran Ilić,a u razmjeni vatre ubijen je Kovačević. Đukanovića i Baldu terete da su zajedno sa ubijenim napadačem organizovali i pripremili zločin. 

Gajića terete za pomaganje jer je odao informacije o kretanju svog gazde i obezbjeđenju u zamjenu za oprost duga. Gajić je bio član ličnog obezbjeđenja Krunićeve supruge i djece.

Optužene terete i za pokušaj ubistva Ilića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana