Četvrt vijeka robije zbog oružja i šverca droge

Nebojša Tomašević
Četvrt vijeka robije zbog oružja i šverca droge

TUZLA - Šest optuženih za šverc narkotika i druga krivična djela osuđeni su u Kantonalnom sudu u Tuzli na ukupno 25 godina i devet mjeseci zatvora.

Armin Šabanović osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina i 10 mjeseci, Armin Rizvić na sedam godina i četiri mjeseca, Dževad Fočić na sedam godina i 10 mjeseci, Emir Kuduzović na godinu i devet mjeseci, a Rijad Šabanović na godinu i šest mjeseci te optuženi Denis Karić na kaznu zatvora od šest mjeseci. Optužena Sanela Šabanović oslobođena je optužbe.

Prema optužnici oni su u dužem vremenskom periodu na području Tuzlanskog kantona i šire, prodavali i distribuirali droge raznih vrsta. Kako se navodi preprodavali su spid, MDMA, marihuanu i kokain.

- Pored krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neki od njih osuđeni su i za druga krivična djela i to: nasilničko ponašanje, protivpravno lišenje slobode, krivično djelo paljevina, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i druga krivična djela - saopšteno je iz Kantonalnog suda u Tuzli.

Napomenuli su da ova presuda nije pravosnažna jer stranke imaju pravo izjaviti žalbu na presudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana