Afera "Bosnalijek": Sporazumno priznanje krivice

GS
Afera "Bosnalijek": Sporazumno priznanje krivice

Aziz Šukalo, optužen u predmetu "Bosnalijek", sporazumno je priznao krivicu za organizovani kriminal u vezi sa pranjem novca, nakon čega je Tužilaštvo BiH predložilo kaznu zatvora od godinu dana i novčanu kaznu od 73.000 KM.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da se od Šukala oduzima protivpravno stečena imovinska korist od 460.374 KM, te da je on već uplatio 100.000 KM prilikom zaključenja sporazuma, a ostatak će uplatiti u roku koji odredi Sud BiH.

Šukalo je priznao da je, kao zaposleni u upravi kompanije i član grupe za organizovani kriminal, od optuženog Nedima Uzunovića i sa njim povezanih fizičkih i pravnih osoba, primao velike novčane iznose i prebacivao na račune bliskih osoba.

To je radio, kako se navodi, s namjerom da prikrije stvarni izvor, prirodu i porijeklo novca, te ga nezakonito ubaci u legalne finansijske tokove, na multivalutne račune otvorene u više banaka.

Uplate su primane sa računa sa Britanskih djevičanskih otoka, Kipra i Hrvatske.

Sporazumnim priznanjem optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum o priznanju krivice proslijeđen je Sudu BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana