Zvornik: Sljedeće sedmice počinje legalizacija placeva za izbjegla i raseljena lica

Srna
Foto: Srna

ZVORNIK- Predsjednik zvorničke Gradske organizacije ratnih vojnih invalida Dragislav Mijanović rekao je danas da će iduće sedmice početi legalizacija oko 2.750 placeva za izbjegla i raseljena lica na području grada, među kojima je i 200 ratnih vojnih invalida.

Mijanović je na konferenciji za novinare istakao da je sa Gradskom upravom i kabinetom gradonačelnika Zvornika dogovoreno da bude izvršena i kategorizacija placeva kada je riječ o udaljenosti od grada do periferije.

"Legalizacija ovih placeva doprinijeće manjem materijalnom izlaganju korisnika koji će sa veoma povoljnim cijenama moći da uknjiže ove nekretnine", naveo je Mijanović i pozvao ratne vojne invalide da prikupe dokumentaciju i kod nadležnog gradskog odjeljenja pokrenu legalizaciju.

Za izbjegla i raseljena lica najviše placeva dodijeljeno je na lokalitetima zvorničkih naselja Branjevo, Ulice i Ekonomija.

Mijanović je napomenuo da Vlada Republike Srpske još nije ispoštovala dogovor iz aprila prošle godine, kada su ratni vojni invalidi zahtijevali povećanje invalidnina, te izmjene i dopune Pravilnika o ocjeni invalidnosti, kao i Pravilnika o protetisanju.

"Ukoliko Vlada Republike Srpske ne ispuni zahtjeve ratnih vojnih invalida do kraja oktobra, organizovaćemo proteste u Banjaluci i čekati ispunjenje ovih zahtjeva", upozorio je Mijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana