Зворник: Сљедеће седмице почиње легализација плацева за избјегла и расељена лица

Срна
Foto: Срна

ЗВОРНИК- Предсједник зворничке Градске организације ратних војних инвалида Драгислав Мијановић рекао је данас да ће идуће седмице почети легализација око 2.750 плацева за избјегла и расељена лица на подручју града, међу којима је и 200 ратних војних инвалида.

Мијановић је на конференцији за новинаре истакао да је са Градском управом и кабинетом градоначелника Зворника договорено да буде извршена и категоризација плацева када је ријеч о удаљености од града до периферије.

"Легализација ових плацева допринијеће мањем материјалном излагању корисника који ће са веома повољним цијенама моћи да укњиже ове некретнине", навео је Мијановић и позвао ратне војне инвалиде да прикупе документацију и код надлежног градског одјељења покрену легализацију.

За избјегла и расељена лица највише плацева додијељено је на локалитетима зворничких насеља Брањево, Улице и Економија.

Мијановић је напоменуо да Влада Републике Српске још није испоштовала договор из априла прошле године, када су ратни војни инвалиди захтијевали повећање инвалиднина, те измјене и допуне Правилника о оцјени инвалидности, као и Правилника о протетисању.

"Уколико Влада Републике Српске не испуни захтјеве ратних војних инвалида до краја октобра, организоваћемо протесте у Бањалуци и чекати испуњење ових захтјева", упозорио је Мијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана