Višegrad: Obilježena krsna slava opštine

Srna
Višegrad: Obilježena krsna slava opštine

VIŠEGRAD - U Višegradu je obilježena krsna slava opštine - Mala Gospojina, a tim povodom služena je liturgija u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice i slomljen slavski kolač. Nakon liturgije, od hrama do zgrade opštine u Andrićgradu prošla je litija u kojoj je učestvovao veliki broj građana.

 

Obred lomljenja slavskog kolača, u prisustvu zaposlenih u Opštinskoj upravi i manjeg broja gostiju, obavilo je lokalno sveštenstvo sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem.

"Današnju slavu Rođenje Presvete Bogorodice, krsnu slavu naše opštine i slavu crkve na Megdanu, proslavljamo, zbog epidemiološke situacije, skromnije nego proteklih godina. Želim svima da čestitam krsnu slavu i da je slavimo u zdravlju i slozi još mnogo godina", rekao je Đurević.

On je istakao da su sredstva namijenjena za program slavskih svečanosti ove godine preusmjerena za pronatalitetnu politiku.

Protojerej Aleksandar Topalović rekao je da je, od kad postoji hram - već 130 godina, Presveta Bogorodica zaštitnica grada i naroda koji svake godine slavi ovaj praznik.

U okviru slavskih svečanosti, danas je organizovan prijem za penzionere Opštinske uprave Višegrad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana