Вишеград: Обиљежена крсна слава општине

Srna
Вишеград: Обиљежена крсна слава општине

ВИШЕГРАД - У Вишеграду је обиљежена крсна слава општине - Мала Госпојина, а тим поводом служена је литургија у Цркви Рођења Пресвете Богородице и сломљен славски колач. Након литургије, од храма до зграде општине у Андрићграду прошла је литија у којој је учествовао велики број грађана.

 

Обред ломљења славског колача, у присуству запослених у Општинској управи и мањег броја гостију, обавило је локално свештенство са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем.

"Данашњу славу Рођење Пресвете Богородице, крсну славу наше општине и славу цркве на Мегдану, прослављамо, због епидемиолошке ситуације, скромније него протеклих година. Желим свима да честитам крсну славу и да је славимо у здрављу и слози још много година", рекао је Ђуревић.

Он је истакао да су средства намијењена за програм славских свечаности ове године преусмјерена за пронаталитетну политику.

Протојереј Александар Топаловић рекао је да је, од кад постоји храм - већ 130 година, Пресвета Богородица заштитница града и народа који сваке године слави овај празник.

У оквиру славских свечаности, данас је организован пријем за пензионере Општинске управе Вишеград.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана