Uz podršku prijatelja: U toku izgradnja narodne sale u Novom Gradu

GS
U toku izgradnja narodne sale u Novom Gradu
Foto: Mozzart | U toku izgradnja narodne sale u Novom Gradu

U Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Novi Grad krajem prošle godine pokrenuta je inicijativa za izgradnju narodne sale u naselju Jablanica.

Kolika podrška je pristigla, svjedoči činjenica da je gradnja objekta pored hrama Svetog Vasilija Ostroškog već pri kraju. Plemenitoj misiji donacijom se pridružila i kompanija Mozzart.

- Ovim gestom su pokazali da svi zajedno svaki projekat, koji započnemo i ozbiljno prihvatimo, možemo i da završimo bez problema i to na zadovoljstvo svih nas. Hvala Mozzartu na donaciji koju su nam priložili i nadam se i daljoj podršci i saradnji. Ova sala će ostati iza nas za buduće generacije i pisaće u ljetopisu ko je pomogao našoj crkvi - kaže sveštenik Nemanja Vidić. 

Hram Svetog Vasilija Ostroškog i kapela izgrađeni su i osveštani prije tri godine, a nalaze se u okviru pravoslavnog groblja u naselju Jablanica u Novom Gradu. Ideja o izgradnji narodne sale, kažu, postojala je i ranije, ali im je za taj poduhvat bila potrebna pomoć dobrih ljudi.  

- Narodna sala nam je bila potrebna kako bismo svim vjernicima i posjetiocima olakšali obavljanje vjerskih obreda. Tu mogu da se okupljaju i članovi raznih sportskih i kulturnih udruženja i to nam je prioritet zbog kojeg smo pokrenuli izgradnju ove sale - dodaje sveštenik Vidić. 

 

Izgradnja sale je počela krajem prošle godine kada su urađeni temelji, a prije dva mjeseca je nastavljena.

Trenutno vrijedni radnici završavaju gornju ploču, nakon čega slijedi pokrivanje objekta, pa unutrašnji radovi, a zatim i zvanično otvaranje sale krajem avgusta ili najkasnije do 27. oktobra – praznika Svete Petke.

 

Sve to ne bi bilo moguće bez priloga vjernika, pomoći opštine Novi Grad, kao i društveno odgovorne kompanije Mozzart. Ako svi budemo zajedno, sve možemo uraditi - poručuju iz Srpske pravoslavne opštine Novi Grad. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana