Уз подршку пријатеља: У току изградња народне сале у Новом Граду

ГС
У току изградња народне сале у Новом Граду
Foto: Mozzart | У току изградња народне сале у Новом Граду

У Српској православној црквеној општини Нови Град крајем прошле године покренута је иницијатива за изградњу народне сале у насељу Јабланица.

Колика подршка је пристигла, свједочи чињеница да је градња објекта поред храма Светог Василија Острошког већ при крају. Племенитој мисији донацијом се придружила и компанија Mozzart.

- Овим гестом су показали да сви заједно сваки пројекат, који започнемо и озбиљно прихватимо, можемо и да завршимо без проблема и то на задовољство свих нас. Хвала Mozzartu на донацији коју су нам приложили и надам се и даљој подршци и сарадњи. Ова сала ће остати иза нас за будуће генерације и писаће у љетопису ко је помогао нашој цркви - каже свештеник Немања Видић. 

Храм Светог Василија Острошког и капела изграђени су и освештани прије три године, а налазе се у оквиру православног гробља у насељу Јабланица у Новом Граду. Идеја о изградњи народне сале, кажу, постојала је и раније, али им је за тај подухват била потребна помоћ добрих људи.  

- Народна сала нам је била потребна како бисмо свим вјерницима и посјетиоцима олакшали обављање вјерских обреда. Ту могу да се окупљају и чланови разних спортских и културних удружења и то нам је приоритет због којег смо покренули изградњу ове сале - додаје свештеник Видић. 

 

Изградња сале је почела крајем прошле године када су урађени темељи, а прије два мјесеца је настављена.

Тренутно вриједни радници завршавају горњу плочу, након чега слиједи покривање објекта, па унутрашњи радови, а затим и званично отварање сале крајем августа или најкасније до 27. октобра – празника Свете Петке.

 

Све то не би било могуће без прилога вјерника, помоћи општине Нови Град, као и друштвено одговорне компаније Mozzart. Ако сви будемо заједно, све можемо урадити - поручују из Српске православне општине Нови Град. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана