U Tesliću raspisan javni konkurs za dodjelu studentskih i đačkih stipendija

Srna
Foto: Arhiva

TESLIĆ- Opštinska uprava Teslić raspisala je javni konkurs za dodjelu studentskih i đačkih stipendija u školskoj i akademskoj 2020/2021. godini, koji je otvoren do 12. februara.

Prema konkursu, stipendije će biti dodijeljene za 12 učenika prvog razreda srednje škole koji su u školskoj 2019/2020. godini završili osnovnu školu kao dobitnici Vukove diplome, 28 stipendija za učenike koji su sve razrede osnovne i srednje škole završili sa prosječnom ocjenom 5,00, zatim 17 stipendija za studente deficitarnih zanimanja, 10 za studente djecu poginulih i nestalih boraca Vojske Republike Srpske i ratnih vojnih ivalida od prve do četvrte kategorije, te studente bez oba roditelja.

Sedam stipendija obezbijeđeno je studentima prve godine studija koji su sve razrede srednje škole završili prosječnom ocjenom 5,00, ostalim studentima prve godina studija biće dodijeljeno 35 stipendija, a ostalim studentima bez obzira na godinu studija i socijalni status 154 stipendije.

Šef Odsjeka za odnose s javnošću i građanska pitanja Vanja Pajkanović rekla je da za osnovne studije stipendije iznose 100 KM, stipendije za učenike prvog razreda srednje škole koji su u školskoj 2019/2020. godini završili osnovnu školu kao dobitnici Vukove diplome iznosi 200 KM, te 400 KM za učenike koji su sve razrede osnovne i srednje škole završili sa odličnim uspjehom iz svih predmeta.

"Studentske stipendije isplaćuju se na mjesečnom nivou, a što se tiče đačkih, biće isplaćene u jednokratnom iznosu", izjavila je Pajkanovićeva.

Prijave na konkurs se mogu predati u šalter sali Opštinske uprave Teslić ili putem pošte.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana