У Теслићу расписан јавни конкурс за додјелу студентских и ђачких стипендија

Срна
Foto: Архива

ТЕСЛИЋ- Општинска управа Теслић расписала је јавни конкурс за додјелу студентских и ђачких стипендија у школској и академској 2020/2021. години, који је отворен до 12. фебруара.

Према конкурсу, стипендије ће бити додијељене за 12 ученика првог разреда средње школе који су у школској 2019/2020. години завршили основну школу као добитници Вукове дипломе, 28 стипендија за ученике који су све разреде основне и средње школе завршили са просјечном оцјеном 5,00, затим 17 стипендија за студенте дефицитарних занимања, 10 за студенте дјецу погинулих и несталих бораца Војске Републике Српске и ратних војних ивалида од прве до четврте категорије, те студенте без оба родитеља.

Седам стипендија обезбијеђено је студентима прве године студија који су све разреде средње школе завршили просјечном оцјеном 5,00, осталим студентима прве година студија биће додијељено 35 стипендија, а осталим студентима без обзира на годину студија и социјални статус 154 стипендије.

Шеф Одсјека за односе с јавношћу и грађанска питања Вања Пајкановић рекла је да за основне студије стипендије износе 100 КМ, стипендије за ученике првог разреда средње школе који су у школској 2019/2020. години завршили основну школу као добитници Вукове дипломе износи 200 КМ, те 400 КМ за ученике који су све разреде основне и средње школе завршили са одличним успјехом из свих предмета.

"Студентске стипендије исплаћују се на мјесечном нивоу, а што се тиче ђачких, биће исплаћене у једнократном износу", изјавила је Пајкановићева.

Пријаве на конкурс се могу предати у шалтер сали Општинске управе Теслић или путем поште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана