Trivić: Srbi moraju da čuvaju nacionalni i kulturni identitet

Srna
Trivić: Srbi moraju da čuvaju nacionalni i kulturni identitet

BRČKO - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je večeras u Brčkom da jezik i pismo ne poznaju granice, te da je to potvrdio i gest Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske kada je sa Ministarstvom prosvete Srbije potpisalo sporazum koji definiše geografsku zastupljenost srpskog jezika.

Trivićeva je na tribini o srpskom jeziku i ćirilici pojasnila da je to prostor gdje su Srbi nekada živjeli, gdje sada žive i gdje će živjeti.

“Upravo je to i moto večerašnje tribine kojim želimo da poručimo da je važno da Srbi gdje god da žive moraju da čuvaju svoj nacionalni i kulturni identitet, jer je to dio njihovog bića. Samo na taj način možemo opstati kao narod”, izjavila je Trivićeva novinarima.

Ona je istakla da joj je veliko zadovoljstvo što je sala Kulturno-administrativnog centra “Patrijarh srpski Pavle”, gdje je održana tribina, večeras bila puna.

“To je znak da nismo zaboravili ni naše pismo, ni naš jezik i dobra osnova da još snažnije radimo na očuvanju našeg jezika i pisma, da nam ono bude u svakodnevnoj upotrebi jer samo na takav način možemo da očuvamo naš kulturni i nacionalni identitet”, poručila je Trivićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana