Тривић: Срби морају да чувају национални и културни идентитет

Срна
Тривић: Срби морају да чувају национални и културни идентитет

БРЧКО - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је вечерас у Брчком да језик и писмо не познају границе, те да је то потврдио и гест Министарства просвјете и културе Републике Српске када је са Министарством просвете Србије потписало споразум који дефинише географску заступљеност српског језика.

Тривићева је на трибини о српском језику и ћирилици појаснила да је то простор гдје су Срби некада живјели, гдје сада живе и гдје ће живјети.

“Управо је то и мото вечерашње трибине којим желимо да поручимо да је важно да Срби гдје год да живе морају да чувају свој национални и културни идентитет, јер је то дио њиховог бића. Само на тај начин можемо опстати као народ”, изјавила је Тривићева новинарима.

Она је истакла да јој је велико задовољство што је сала Културно-административног центра “Патријарх српски Павле”, гдје је одржана трибина, вечерас била пуна.

“То је знак да нисмо заборавили ни наше писмо, ни наш језик и добра основа да још снажније радимо на очувању нашег језика и писма, да нам оно буде у свакодневној употреби јер само на такав начин можемо да очувамо наш културни и национални идентитет”, поручила је Тривићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана