“Superbrke“ obilježili „Movember“ nizom aktivnosti

J.S.
“Superbrke“ obilježili „Movember“ nizom aktivnosti

BANjALUKA - „Movember“ - mjeseca podizanja svijesti o značaju prevencije muškog zdravlja, s akcentom na borbu protiv karcinoma prostate i testita, grupa entuzijasta iz Banjaluke „Superbrke“ obilježila je brojnim akcijama s edukativnim, odnosno humanitarnim predznakom.

- Ove godine, sva sredstva koja smo kroz različite aktivnosti usmjerili u „Brkin fond“ namijenjena su za liječenje Željka Plisnića iz Laminaca kod Gradiške. Organizovali smo tradicionalno kolektivno brijanje i sređivanje brkova, druženje sa mladim kuvarima, edukacije za studente i aukciju dosadašnjih Movember plakata. Mnogi pojedinci i kolektivi su nas podržali i pridružili nam se, prepoznajući značaj ove priče, za koju iskreno vjerujem da će vremenom biti još uspješnija - istakao je član „Superbrka“ Zoran Šišić.

Među onima koji su ih podržali su i zaposleni u grupaciji „Novomatik“ u Srpskoj, donacijom za izradu i kupovinu određenog broja dizajniranih majica, te kupovinom „Movember“ plakata koje je tokom prethodnih godina dizajnirao Filip Jakovljević, jedan od  „Superbrka“ koji je nedavno, nažalost, izgubio životnu bitku.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana