“Superbrke“ obilježili „Movember“ nizom aktivnosti

J.S.
“Superbrke“ obilježili „Movember“ nizom aktivnosti

BANjALUKA - „Movember“ - mjeseca podizanja svijesti o značaju prevencije muškog zdravlja, s akcentom na borbu protiv karcinoma prostate i testita, grupa entuzijasta iz Banjaluke „Superbrke“ obilježila je brojnim akcijama s edukativnim, odnosno humanitarnim predznakom.

- Ove godine, sva sredstva koja smo kroz različite aktivnosti usmjerili u „Brkin fond“ namijenjena su za liječenje Željka Plisnića iz Laminaca kod Gradiške. Organizovali smo tradicionalno kolektivno brijanje i sređivanje brkova, druženje sa mladim kuvarima, edukacije za studente i aukciju dosadašnjih Movember plakata. Mnogi pojedinci i kolektivi su nas podržali i pridružili nam se, prepoznajući značaj ove priče, za koju iskreno vjerujem da će vremenom biti još uspješnija - istakao je član „Superbrka“ Zoran Šišić.

Među onima koji su ih podržali su i zaposleni u grupaciji „Novomatik“ u Srpskoj, donacijom za izradu i kupovinu određenog broja dizajniranih majica, te kupovinom „Movember“ plakata koje je tokom prethodnih godina dizajnirao Filip Jakovljević, jedan od  „Superbrka“ koji je nedavno, nažalost, izgubio životnu bitku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana