“Супербрке“ обиљежили „Мовембер“ низом активности

Ј.С.
“Супербрке“ обиљежили „Мовембер“ низом активности

БАЊАЛУКА - „Мовембер“ - мјесеца подизања свијести о значају превенције мушког здравља, с акцентом на борбу против карцинома простате и тестита, група ентузијаста из Бањалуке „Супербрке“ обиљежила је бројним акцијама с едукативним, односно хуманитарним предзнаком.

- Ове године, сва средства која смо кроз различите активности усмјерили у „Бркин фонд“ намијењена су за лијечење Жељка Плиснића из Ламинаца код Градишке. Организовали смо традиционално колективно бријање и сређивање бркова, дружење са младим куварима, едукације за студенте и аукцију досадашњих Мовембер плаката. Многи појединци и колективи су нас подржали и придружили нам се, препознајући значај ове приче, за коју искрено вјерујем да ће временом бити још успјешнија - истакао је члан „Супербрка“ Зоран Шишић.

Међу онима који су их подржали су и запослени у групацији „Новоматик“ у Српској, донацијом за израду и куповину одређеног броја дизајнираних мајица, те куповином „Мовембер“ плаката које је током претходних година дизајнирао Филип Јаковљевић, један од  „Супербрка“ који је недавно, нажалост, изгубио животну битку.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана