Sokolac: Počeli radovi na uređenju ulice “9. januar”

Srna
Sokolac: Počeli radovi na uređenju ulice “9. januar”

SOKOLAC - Na Sokocu je danas nastavljena rekonstrukcija i uređenje Ulice “9. januar” za koju će ukupno 500.000 KM obezbijediti opština Sokolac, uz pomoć Vlade Republike Srpske, rekao je načenik ove opštine Milovan Bjelica.

On je podsjetio da je prošle godine za dio ove gradske saobraćajnice urađena trasa i pripremljena podloga, te da slijedi asfaltiranje i izgradnja trotara čitavom dužinom ulice.

Bjelica je naglasio da su u ovoj ulici planirani svi elementi moderne gradske saobraćajnice, uz izgradnju parkinga, trotoara, postavljanja rasvjete, parkovskih klupa i korpi za otpatke.

On je naveo da je izvođač radova preduzeće “Romanijaputevi”.

U “Romanijaputevima” su rekli Srni da se trenutno rade zemljani radovi i ivičnjaci, te pješačka staza širine 1,80 metara čitavom dužinom saobraćajnice od Ulice cara Lazara do Ulice Pere Kosorića.

Ugovorom je, kažu u ovom preduzeću, nakon pripremnih radova, predviđeno i asfaltiranje dijela ove ulice u dužini od 435 metara sa dvije sabraćajne trake širine šest metara i radovi će biti završeni u roku, ukoliko to vremenske prilike dozvole.

Odbornici Skupštine opštine Sokolac donijeli su početkom marta odluku da ulica koja vodi od od glavne Ulice cara Lazara prema Sportskoj dvorani i spaja se sa ulicom Pera Kosorića dobije naziv “9. januar”.

Tom prilikom je navedeno da će nakon asfaltiranja dijela ove saobraćajnice ulica biti dodatno uređena kako to i priliči istorijskom datumu 9. januaru – Danu Republike Srpske.

U opštini Sokolac su u ovoj građevinskoj sezoni planirali i postavljanje javne rasvjete prema Restoranu “Kum”, u naselju Kazani i asfaltiranje nove saobraćajnice koja vodi od Ulice Milana Šarca do objekta elektrodistributivne radne jedinice Sokolac

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana