Соколац: Почели радови на уређењу улице “9. јануар”

Срна
Соколац: Почели радови на уређењу улице “9. јануар”

СОКОЛАЦ - На Сокоцу је данас настављена реконструкција и уређење Улице “9. јануар” за коју ће укупно 500.000 КМ обезбиједити општина Соколац, уз помоћ Владе Републике Српске, рекао је наченик ове општине Милован Бјелица.

Он је подсјетио да је прошле године за дио ове градске саобраћајнице урађена траса и припремљена подлога, те да слиједи асфалтирање и изградња тротара читавом дужином улице.

Бјелица је нагласио да су у овој улици планирани сви елементи модерне градске саобраћајнице, уз изградњу паркинга, тротоара, постављања расвјете, парковских клупа и корпи за отпатке.

Он је навео да је извођач радова предузеће “Романијапутеви”.

У “Романијапутевима” су рекли Срни да се тренутно раде земљани радови и ивичњаци, те пјешачка стаза ширине 1,80 метара читавом дужином саобраћајнице од Улице цара Лазара до Улице Пере Косорића.

Уговором је, кажу у овом предузећу, након припремних радова, предвиђено и асфалтирање дијела ове улице у дужини од 435 метара са двије сабраћајне траке ширине шест метара и радови ће бити завршени у року, уколико то временске прилике дозволе.

Одборници Скупштине општине Соколац донијели су почетком марта одлуку да улица која води од од главне Улице цара Лазара према Спортској дворани и спаја се са улицом Пера Косорића добије назив “9. јануар”.

Том приликом је наведено да ће након асфалтирања дијела ове саобраћајнице улица бити додатно уређена како то и приличи историјском датуму 9. јануару – Дану Републике Српске.

У општини Соколац су у овој грађевинској сезони планирали и постављање јавне расвјете према Ресторану “Кум”, у насељу Казани и асфалтирање нове саобраћајнице која води од Улице Милана Шарца до објекта електродистрибутивне радне јединице Соколац

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана