Potpisan ugovor o izgradnji graničnog prelaza Svilaj vrijedan18,7 miliona maraka

Srna
Potpisan ugovor o izgradnji graničnog prelaza Svilaj vrijedan18,7 miliona maraka

BANjALUKA - Ugovor o izgradnji novog graničnog prelaza Svilaj, koji bi trebalo da bude završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18,7 miliona KM, potpisan je danas između Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) i konzorcijuma "Niskogradnja" Laktaši, "Alfa term" Mostar i "Tehton" Banjaluka.

- U narednom periodu očekuje se potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prelaza Svilaj, koji se nalazi na sjeveru BiH na Koridoru "Pet ce", a odabrani vršilac nadzora je "Dizajn i kju si" (Design & QC) - saopšteno je iz UIO.

Kompleks novog graničnog prelaza Svilaj lociran je na sjevernoj granici BiH sa Hrvatskom, a planiran je na površini od 103.000 metara kvadratnih.

Na novom graničnom prijelazu biće posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, imaće četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz BiH.

 

U okviru novog graničnog prijelaza biće sagrađeni objekti za smještaj službenika UIO, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekat za smještaj špeditera i banke.

Prelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekat za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana