Потписан уговор о изградњи граничног прелаза Свилај вриједан18,7 милиона марака

Срна
Потписан уговор о изградњи граничног прелаза Свилај вриједан18,7 милиона марака

БАЊАЛУКА - Уговор о изградњи новог граничног прелаза Свилај, који би требало да буде завршен у наредних 300 дана и чија укупна вриједност износи 18,7 милиона КМ, потписан је данас између Управе за индиректно опорезивање (УИО) и конзорцијума "Нискоградња" Лакташи, "Алфа терм" Мостар и "Техтон" Бањалука.

- У наредном периоду очекује се потписивање и уговора о вршењу надзора над извођењем радова на изградњи граничног прелаза Свилај, који се налази на сјеверу БиХ на Коридору "Пет це", а одабрани вршилац надзора је "Дизајн и кју си" (Design & QC) - саопштено је из УИО.

Комплекс новог граничног прелаза Свилај лоциран је на сјеверној граници БиХ са Хрватском, а планиран је на површини од 103.000 метара квадратних.

На новом граничном пријелазу биће посебно одвојен путнички од теретног саобраћаја, имаће четири траке на улазу у БиХ и три траке на излазу из БиХ.

 

У оквиру новог граничног пријелаза биће саграђени објекти за смјештај службеника УИО, Граничне полиције БиХ и инспекцијских служби, те објекат за смјештај шпедитера и банке.

Прелаз ће имати и засебан енергетски блок, посебан објекат за детаљан преглед возила, колске ваге и велику надстрешницу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана