Podrška Međugorju i Čitluku pogođenim virusom korona

Srna
Podrška Međugorju i Čitluku pogođenim virusom korona

MOSTAR - Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, iguman Danilo sa bratstvom manastira Žitomislić, arhijerejski namjesnik mostarsko-nevesinjski protojerej stavrofor Radivoje Krulj, sveštenstvo i vjerni narod mostarskih parohija i cjelokupno sveštenstvo Eparhije zahumsko-hercegovačke uputili su podršku Katoličkoj crkvi u Međugorju i narodu u tom kraju koji je pogođen virusom korona.

U pismu Župnom uredu Svetog Jakova u Međugorju, vladika i sveštenici Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske izražavaju duboku zabrinutost i tugu zbog širenja virusa korona u Međugorju.

“Izražavamo najdublje saosjećanje sa oboljelim sestrama i braćom. Naše želje pretačemo u usrdnu molitvu sinu Božijem ljekaru i iscjelitelju, da bude milostiv. Molimo se da pruži Svoju ruku punu iscjeljenja i lijeka, te podari zdravlje oboljelim, zaustavi dalje širenje virusa, a sve da nadahne strpljenjem, istrajnošću i nadom”, navedeno je u pismu.

Sveštenstvo Eparhije posebno se moli za spas djece, štićenika “Majčinog sela”, sve zaposlene i njihove porodice.

“Na vašu župu Čitluk i čitavo Brotnjo prizivamo milost i pokrov Presvete Bogorodice, brze pomoćnice i sigurne zastupnice”, navedeno je u pismu.

U Međugorju su cijeli samostan u Miletini, te ustanova za nezbrinutu djecu “Majčino selo” stavljeni u karantin jer je većina časnih i sveštenika iz tog samostana zaraženo virusom korona, a u samoizolaciji su i sveštenici iz Međugorja.

U Čitluku je do danas registrovano 29 zaraženioh virusom korona, od kojih su gotovo svi iz samostana i “Majčinog sela”.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana