Подршка Међугорју и Читлуку погођеним вирусом корона

Срна
Подршка Међугорју и Читлуку погођеним вирусом корона

МОСТАР - Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, игуман Данило са братством манастира Житомислић, архијерејски намјесник мостарско-невесињски протојереј ставрофор Радивоје Круљ, свештенство и вјерни народ мостарских парохија и цјелокупно свештенство Епархије захумско-херцеговачке упутили су подршку Католичкој цркви у Међугорју и народу у том крају који је погођен вирусом корона.

У писму Жупном уреду Светог Јакова у Међугорју, владика и свештеници Епархије захумско-херцеговачке и приморске изражавају дубоку забринутост и тугу због ширења вируса корона у Међугорју.

“Изражавамо најдубље саосјећање са обољелим сестрама и браћом. Наше жеље претачемо у усрдну молитву сину Божијем љекару и исцјелитељу, да буде милостив. Молимо се да пружи Своју руку пуну исцјељења и лијека, те подари здравље обољелим, заустави даље ширење вируса, а све да надахне стрпљењем, истрајношћу и надом”, наведено је у писму.

Свештенство Епархије посебно се моли за спас дјеце, штићеника “Мајчиног села”, све запослене и њихове породице.

“На вашу жупу Читлук и читаво Бротњо призивамо милост и покров Пресвете Богородице, брзе помоћнице и сигурне заступнице”, наведено је у писму.

У Међугорју су цијели самостан у Милетини, те установа за незбринуту дјецу “Мајчино село” стављени у карантин јер је већина часних и свештеника из тог самостана заражено вирусом корона, а у самоизолацији су и свештеници из Међугорја.

У Читлуку је до данас регистровано 29 заражениох вирусом корона, од којих су готово сви из самостана и “Мајчиног села”.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана