Zlato pronađeno na području opštine Jezero

GS
Foto: GS

BIJELjINA – Generalni direktor kompanije "Lykos Balkan Metals" Miloš Bošnjaković saopštio je da su dosadašnji laboratorijski rezultati geoloških istraživanja na području opštine Jezero pokazali visoke sadržaje zlata.

"Na tri lokacije na teritoriji opštine Jezero potvrđeni su visoki sadržaji zlata na kontaktima različitih litoloških jedinica, i do nevjerovatnih 27,5 grama po toni u kontinuitetu od čak 60 metara, što je neuobičajeno visok sadržaj i za svjetski poznate rudnike zlata", izjavio je Bošnjaković.

U svom saopštenju dodaje kako je ispitivanje uzoraka u akreditovanoj laboratoriji otkrilo veoma visok potencijal za nastavak geoloških istraživanja.

"A taj geološki potencijal ovog područja ujedno je i investicioni potencijal značajan za razvoj ne samo ove opštine, već i unapređenje kvaliteta života stanovnika i poboljšanje ekonomskih prilika na širem području", saopšteno je iz kompanije Lykos Balkan Metals.

Iako se radi o ranoj fazi istraživanja, iz Lykos-a poručuju da se ovi rezultati mogu smatrati jednim od najboljih na području cijele BiH, ali i Balkana. Obećavaju da će u Jezero investirati 60 miliona KM, prenosi Capital.ba.

"Za detaljne informacije o ležištu, koncentraciji i količini ove rude predstoje godine detaljnog rada na lokalitetu. Stoga menadžment Lykos Balkan Metals poziva Vladu Republike Srpske da se uključi u podršku implementaciji ove strane investicije, kako bi se postigao maksimalan učinak na daljem ekonomskom razvoju Republike Srpske, a i Bosne i Hercegovine u cijelosti", navodi se u saopštenju.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana