Злато пронађено на подручју општине Језеро

ГС
Foto: ГС

БИЈЕЉИНА – Генерални директор компаније "Lykos Balkan Metals" Милош Бошњаковић саопштио је да су досадашњи лабораторијски резултати геолошких истраживања на подручју општине Језеро показали високе садржаје злата.

"На три локације на територији општине Језеро потврђени су високи садржаји злата на контактима различитих литолошких јединица, и до невјероватних 27,5 грама по тони у континуитету од чак 60 метара, што је неуобичајено висок садржај и за свјетски познате руднике злата", изјавио је Бошњаковић.

У свом саопштењу додаје како је испитивање узорака у акредитованој лабораторији открило веома висок потенцијал за наставак геолошких истраживања.

"А тај геолошки потенцијал овог подручја уједно је и инвестициони потенцијал значајан за развој не само ове општине, већ и унапређење квалитета живота становника и побољшање економских прилика на ширем подручју", саопштено је из компаније Lykos Balkan Metals.

Иако се ради о раној фази истраживања, из Lykos-a поручују да се ови резултати могу сматрати једним од најбољих на подручју цијеле БиХ, али и Балкана. Обећавају да ће у Језеро инвестирати 60 милиона КМ, преноси Capital.ba.

"За детаљне информације о лежишту, концентрацији и количини ове руде предстоје године детаљног рада на локалитету. Стога менаџмент Lykos Balkan Metals позива Владу Републике Српске да се укључи у подршку имплементацији ове стране инвестиције, како би се постигао максималан учинак на даљем економском развоју Републике Српске, а и Босне и Херцеговине у цијелости", наводи се у саопштењу.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана