Mitropolit Hrizostom služio liturgiju u Višegradu

Srna
Mitropolit Hrizostom služio liturgiju u Višegradu

VIŠEGRAD - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je danas, na praznik Vavedenja, Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice na Megdanu u Višegradu.

U besjedi je mitropolit poželio okupljenima srećan i blagosloven praznik, veliki dan spasenja.

“Praznik Vavedenja otkriva nama veliku tajnu. Da ono što Bog daje ljudi često ne razumiju, da je čovjek, dijete najveći dar Božiji. Svi smo mi ovdje sa nekim posebnim blagoslovom od Boga, prije svega da služimo svom spasenju, ali i spasenju Crkve. Zato je ovo i naš praznik da sebe uvodimo kroz pokajanje, kroz molitvu, uvijek i neprestano”, rekao je mitropolit dabrobosanski.

Mitropolit Hrizostom je poručio da je to poruka velikog praznika, da znamo šta se desilo da razumijemo poruku koju Bog nama šalje.

Sveštenik Aleksandar Topalović rekao je da se današnji praznik proslavlja u hramu koji je posvećen Presvetoj Bogorodici, a praznik je značajan za sve jer je početak spremanja Presvete Bogorodice za veliku misiju koju joj je Gospod namijenio, a to je da kroz njenu utrobu u ovaj svijet uđe Spasitelj začet u Duha Svetoga.

“Na današnji dan Presveta Bogorodica je uvedena u hram gdje je primljena i gdje je provela svoj život spremajući se za ono što će biti, a to je Majka Božija, Carica nebeska. Zato i današnji dan slavimo i sjećamo se te uspomene jedne od najvećih žena u istoriji čovječanstva”, istakao je Topalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana