Митрополит Хризостом служио литургију у Вишеграду

Срна
Митрополит Хризостом служио литургију у Вишеграду

ВИШЕГРАД - Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је данас, на празник Ваведења, Свету архијерејску литургију у Цркви Рођења Пресвете Богородице на Мегдану у Вишеграду.

У бесједи је митрополит пожелио окупљенима срећан и благословен празник, велики дан спасења.

“Празник Ваведења открива нама велику тајну. Да оно што Бог даје људи често не разумију, да је човјек, дијете највећи дар Божији. Сви смо ми овдје са неким посебним благословом од Бога, прије свега да служимо свом спасењу, али и спасењу Цркве. Зато је ово и наш празник да себе уводимо кроз покајање, кроз молитву, увијек и непрестано”, рекао је митрополит дабробосански.

Митрополит Хризостом је поручио да је то порука великог празника, да знамо шта се десило да разумијемо поруку коју Бог нама шаље.

Свештеник Александар Топаловић рекао је да се данашњи празник прославља у храму који је посвећен Пресветој Богородици, а празник је значајан за све јер је почетак спремања Пресвете Богородице за велику мисију коју јој је Господ намијенио, а то је да кроз њену утробу у овај свијет уђе Спаситељ зачет у Духа Светога.

“На данашњи дан Пресвета Богородица је уведена у храм гдје је примљена и гдје је провела свој живот спремајући се за оно што ће бити, а то је Мајка Божија, Царица небеска. Зато и данашњи дан славимо и сјећамо се те успомене једне од највећих жена у историји човјечанства”, истакао је Топаловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана