Maksimović: Pozitivne 92 od 143 testirane osobe u Bijeljini

Srna
Foto: Arhiva

BIJELjINA- Epidemiološka situacija u Bijeljini je pogoršana i danas su na virus korona pozitivne 92 osobe od 143 testirane, upozorio je vršilac dužnosti direktora Bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović.

On je na konferenciji za novinare istakao da je procenat zaraženih veliki u cijeloj regiji sa 10 opština koji se testiraju u bijeljinskoj laboratoriji, gdje je za 24 časa od 235 testiranih pozitivna 161 osoba.

"Mi situaciju držimo pod kontrolom i nema mjesta panici, medicinski radnici rade sve što mogu, ali ako građani ne budu poštovali mjere u smislu smirivanja epidemiološke situacije ni još jedna kovid bolnica neće biti dovoljna za ono što nam predstoji", rekao je Maksimović.

On je naveo da bijeljinska bolnica već ima novu organizaciju rada sa dva podijeljena dijela, ne kovid bolnice u kojoj su zbrinuti ležeći pacijenti i bloka sa dvije kovid bolnice i poliklinikom.

"Povlačimo određene specijalizante, jer treba nam ljudi, radimo u dvije kovid bolnice", rekao je Maksimović i istakao da zaposleni u bijeljinskoj bolnici imaju dobar moral i volju i jedinstveni su u borbi protiv virusa korona.

Prema njegovim riječima, u bijeljinskoj kovid bolnici hospitalizovana su 34 bolesnika, najveći broj sa teškom kliničkom slikom, a samo juče je bilo 13 prijema.

Od početka epidemije kovid bolnica je imala 590 pacijenata.

Novinarima se ispred bijeljinske bolnice obratio Vlajko Stefanović koji je liječen u kovid bolnici i pozvao građane da poštuju epidemiološke mjere.

On kaže da je bio jedan od onih koji nisu vjerovali da postoji kovid i da nije nosio zaštitnu masku, ali da nakon borbe za život i dana provedenih na respiratoru sada masku i ne skida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana