Максимовић: Позитивне 92 од 143 тестиране особе у Бијељини

Срна
Foto: Архива

БИЈЕЉИНА- Епидемиолошка ситуација у Бијељини је погоршана и данас су на вирус корона позитивне 92 особе од 143 тестиране, упозорио је вршилац дужности директора Болнице "Свети врачеви" Златко Максимовић.

Он је на конференцији за новинаре истакао да је проценат заражених велики у цијелој регији са 10 општина који се тестирају у бијељинској лабораторији, гдје је за 24 часа од 235 тестираних позитивна 161 особа.

"Ми ситуацију држимо под контролом и нема мјеста паници, медицински радници раде све што могу, али ако грађани не буду поштовали мјере у смислу смиривања епидемиолошке ситуације ни још једна ковид болница неће бити довољна за оно што нам предстоји", рекао је Максимовић.

Он је навео да бијељинска болница већ има нову организацију рада са два подијељена дијела, не ковид болнице у којој су збринути лежећи пацијенти и блока са двије ковид болнице и поликлиником.

"Повлачимо одређене специјализанте, јер треба нам људи, радимо у двије ковид болнице", рекао је Максимовић и истакао да запослени у бијељинској болници имају добар морал и вољу и јединствени су у борби против вируса корона.

Према његовим ријечима, у бијељинској ковид болници хоспитализована су 34 болесника, највећи број са тешком клиничком сликом, а само јуче је било 13 пријема.

Од почетка епидемије ковид болница је имала 590 пацијената.

Новинарима се испред бијељинске болнице обратио Влајко Стефановић који је лијечен у ковид болници и позвао грађане да поштују епидемиолошке мјере.

Он каже да је био један од оних који нису вјеровали да постоји ковид и да није носио заштитну маску, али да након борбе за живот и дана проведених на респиратору сада маску и не скида.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана