Karać: Opština ima perspektivu za dalji razvoj i napredak

Srna
Karać: Opština ima perspektivu za dalji razvoj i napredak

BANjALUKA - Načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać rekao je nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović da mu je svakodnevni cilj u radu poboljšati uslove života stanovnicima, te istakao da je ova opština značajno napredovala zahvaljujući podršci institucija Srpske i da sada ima perspektivu za dalji razvoj i napredak.

Karać je rekao da je cilj da mladi ljudi prestanu da razmišljaju o odlasku iz Ribnika, da ostanu u Ribniku i da daju pozitivan primjer svima onima koji su iz nekog razloga otišli, a nisu se snašli, da se vrate.

On je rekao novinarima da je na sastanku sa Cvijanovićevom razgovarao o zajedničkim projektima koji su realizovani u ovoj opštini, kao i o onima koji su u planu.

“Jedan od tih projekata je i potpuna rekonstrukcija Omladinskog doma u Previji, koja je podrazumijevala obnovu krova, vanjske stolarije i fasade, kao i kompletno unutrašnje uređenje sa grijanjem i drugim”, rekao je Karać.

On je posebno istakao značaj što je Ribnik, uz podršku kabineta predsjednika i njenim ličnim zalaganjem, dobio multifunkcionalnu podlogu koja se nalazi u krugu Osnovne škole “Desanka Maksimović”, a koja je promijenila izgled centra opštine.

Za rekonstrukciju Osnovne škole “Desanka Maksimović” Vlada Srpske izdvojila je ranije oko 400.000 KM. Ribnik je jedna od rijetkih lokalnih zajednica u Srpskoj u kojoj su izgrađene dvije potpuno nove škole, a u toku su i radovi na trećoj.

“Ponosni smo i što imamo stabilan budžet, što smo prva opština koja je uvela praksu da stipendira sve studente sa područja ove opštine, te koja je uvela besplatan prevoz za sve učenike srednjih i osnovnih škola”, rekao je Karać.

Tokom radne posjete Ribniku predsjednik Srpske obišla je i Dom zdravlja “Dr Dragan Vojvodić”.

Vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Nikola Janković rekao je da je epidemiološka situacija u ovoj opštini na zadovoljavajućem nivou, te da su od početka pandemije zabilježena 292 pozitivna slučaja, te 18 smrtnih.

“Od početka godine zabilježeno je 38 novooboljelih osoba i tri smrtna slučaja, te smo zadovoljni s obzirom na to da su ti brojevi u drugim lokalnim zajednicama mnogo veći”, rekao je Janković.

On je izrazio zabrinutost jer se u posljednje vrijeme javlja veći broj lica sa teškom kliničkom slikom, što nije bio slučaj ranije.

Janković je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti Cvijanovićevu, te da je upozna sa epidemiološkom situacijom u ovoj opštini, kao i o procesu vakcinacije protiv virusa korona stanovništva starijeg od 65 godina koja je u toku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana