Караћ: Општина има перспективу за даљи развој и напредак

Срна
Караћ: Општина има перспективу за даљи развој и напредак

БАЊАЛУКА - Начелник општине Рибник Небојша Караћ рекао је након састанка са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић да му је свакодневни циљ у раду побољшати услове живота становницима, те истакао да је ова општина значајно напредовала захваљујући подршци институција Српске и да сада има перспективу за даљи развој и напредак.

Караћ је рекао да је циљ да млади људи престану да размишљају о одласку из Рибника, да остану у Рибнику и да дају позитиван примјер свима онима који су из неког разлога отишли, а нису се снашли, да се врате.

Он је рекао новинарима да је на састанку са Цвијановићевом разговарао о заједничким пројектима који су реализовани у овој општини, као и о онима који су у плану.

“Један од тих пројеката је и потпуна реконструкција Омладинског дома у Превији, која је подразумијевала обнову крова, вањске столарије и фасаде, као и комплетно унутрашње уређење са гријањем и другим”, рекао је Караћ.

Он је посебно истакао значај што је Рибник, уз подршку кабинета предсједника и њеним личним залагањем, добио мултифункционалну подлогу која се налази у кругу Основне школе “Десанка Максимовић”, а која је промијенила изглед центра општине.

За реконструкцију Основне школе “Десанка Максимовић” Влада Српске издвојила је раније око 400.000 КМ. Рибник је једна од ријетких локалних заједница у Српској у којој су изграђене двије потпуно нове школе, а у току су и радови на трећој.

“Поносни смо и што имамо стабилан буџет, што смо прва општина која је увела праксу да стипендира све студенте са подручја ове општине, те која је увела бесплатан превоз за све ученике средњих и основних школа”, рекао је Караћ.

Током радне посјете Рибнику предсједник Српске обишла је и Дом здравља “Др Драган Војводић”.

Вршилац дужности директора ове здравствене установе Никола Јанковић рекао је да је епидемиолошка ситуација у овој општини на задовољавајућем нивоу, те да су од почетка пандемије забиљежена 292 позитивна случаја, те 18 смртних.

“Од почетка године забиљежено је 38 новообољелих особа и три смртна случаја, те смо задовољни с обзиром на то да су ти бројеви у другим локалним заједницама много већи”, рекао је Јанковић.

Он је изразио забринутост јер се у посљедње вријеме јавља већи број лица са тешком клиничком сликом, што није био случај раније.

Јанковић је изразио задовољство што је имао прилику да угости Цвијановићеву, те да је упозна са епидемиолошком ситуацијом у овој општини, као и о процесу вакцинације против вируса корона становништва старијег од 65 година која је у току.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана