Izgradnja trase Koridora „Pet ce“ kroz Srpsku: Raspisan javni poziv za gradnju obilaznice Doboj

M. M. B.
Izgradnja trase Koridora „Pet ce“ kroz Srpsku: Raspisan javni poziv za gradnju obilaznice Doboj

BANjALUKA - Preduzeće „Autoputevi RS“ raspisalo je javni poziv za izgradnju koridora „Pet ce“ kroz Srpsku, odnosno obilaznice Doboj, od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, a procjenjena vrijednost ovog projekta je 150 miliona evra.

Glavni radovi na ovom projektu podrazumijevaju izgradnju dionice u dužini od 5,6 kilometara uključujući sve vezane lokalne puteve i glavne objekte i to dvostruke tunele „Putnikovo brdo jedan“ u dužini od 1,6 kilometara, te „Putnikovo brdo dva“ od 700 metara, kao i most „Rudanka“ preko rijeke Bosne i vijadukt „Putnikovo brdo“.

Na javni poziv mogu da se prijave domaće i inostrane kompanije najkasnije do 4. maja, a ona firma koja pobijedi na konkursu posao bi trebalo da završi u roku od pet godina.

- Očekivano trajanje ugovora je tri godine, ali je firmama dat i period od dvije godine za otklanjanje nedostataka koji se mogu pojaviti prilikom realizacije ovog projekta  - navedeno je u javnom pozivu.

Opšti uslov koji ponuđači treba da ispune jeste da su u posljednjih pet godina imali prosječni godišnji promet od 80 miliona evra.

- Ponuđač mora da dokaže i da ima uspješno iskustvo kao glavni izvođač, vodeći partner, partner u zajedničkom nastupanju ili podizvođač u izvođenju najmanje dva projekta po sistemu „projektuj i izgradi“ čija vrijednost nije manja od 90 miliona evra u posljednjih pet godina  - stoji u javnom pozivu.

Ponuđači treba da dostave i tendersku garanciju u iznosu od 1,50 miliona evra. Izgradnja obilaznice Doboj na koridoru „Pet ce“ biće finansirana iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana