Изградња трасе Коридора „Пет це“ кроз Српску: Расписан јавни позив за градњу обилазнице Добој

М. М. Б.
Изградња трасе Коридора „Пет це“ кроз Српску: Расписан јавни позив за градњу обилазнице Добој

БАЊАЛУКА - Предузеће „Аутопутеви РС“ расписало је јавни позив за изградњу коридора „Пет це“ кроз Српску, односно обилазнице Добој, од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, а процјењена вриједност овог пројекта је 150 милиона евра.

Главни радови на овом пројекту подразумијевају изградњу дионице у дужини од 5,6 километара укључујући све везане локалне путеве и главне објекте и то двоструке тунеле „Путниково брдо један“ у дужини од 1,6 километара, те „Путниково брдо два“ од 700 метара, као и мост „Руданка“ преко ријеке Босне и вијадукт „Путниково брдо“.

На јавни позив могу да се пријаве домаће и иностране компаније најкасније до 4. маја, а она фирма која побиједи на конкурсу посао би требало да заврши у року од пет година.

- Очекивано трајање уговора је три године, али је фирмама дат и период од двије године за отклањање недостатака који се могу појавити приликом реализације овог пројекта  - наведено је у јавном позиву.

Општи услов који понуђачи треба да испуне јесте да су у посљедњих пет година имали просјечни годишњи промет од 80 милиона евра.

- Понуђач мора да докаже и да има успјешно искуство као главни извођач, водећи партнер, партнер у заједничком наступању или подизвођач у извођењу најмање два пројекта по систему „пројектуј и изгради“ чија вриједност није мања од 90 милиона евра у посљедњих пет година  - стоји у јавном позиву.

Понуђачи треба да доставе и тендерску гаранцију у износу од 1,50 милиона евра. Изградња обилазнице Добој на коридору „Пет це“ биће финансирана из кредита Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана