Golić: U Foči se realizuju projekti vrijedni 2,8 miliona KM

Srna
Golić: U Foči se realizuju projekti vrijedni 2,8 miliona KM

FOČA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da resorno ministarstvo, odnosno Vlada, trenutno u opštini Foča realizuje projekte energetske efikasnosti vrijedne 2,8 miliona KM.

“Ne pominjem bolnicu, bolnica je projekat koji je koštao blizu četiri miliona KM i građani Foče to i zaslužuju”, rekla je Golićeva novinarima nakon posjete Medicinskom fakultetu, gdje se radi na energetskom utopljavanju zgrade, za šta je izdvojeno oko 900.000 KM.

Ona je navela da je na sastanku sa načelnikom Foče Milanom Vukadinovićem razgovarano o tome da Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost obezbijedi 70 odsto sredstava za projekte energetske efikasnosti za Centar za kulturu i objekat u kojem se nalaze Muzej, Biblioteka i Pozorište, a 30 odsto bi kofinansirala opština.

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović zahvalio je Vladi Republike Srpske i Golićevoj za veliku podršku ovoj lokalnoj zajednici.

On je rekao da su u toku radovi na energetskom utopljavanju zgrade Medicinskog fakulteta i da se privode kraju radovi na Univerzitetskoj bolnici, te da su ostale aktivnosti vezane za Osnovnu školu “Sveti Sava” i upravnu zgradu Nacionalnog parka “Sutjeska”.

Vukadinović je naveo da je dogovorena realizacija rekonstrukcije Centra za kulturu i informisanje gdje će opština Foča učestvovati sa 30 odsto sredstava.

“Nadam se da će naš muzej, biblioteka i pozorište dobiti grijanje u narednoj godini”, rekao je Vukadinović, te dodao da je danas razgovarano i o gorućem problemu deponije i da su dobili odgovarajuće smjernice i prijedloge kako da taj problem trajno riješe.

Dekan Medicinskog fakulteta Dejan Bokonjić rekao je da se projekat energetskog utopljavanja zgrade Medicinskog fakulteta privodi kraju i da za mjesec dana očekuju potpuni završetak spoljašnjih radova.

“Dobijamo novih 1.500 metara kvadratnih prostora kroz projekat energetske efikasnosti”, naveo je Bokonjić, koji očekuje da do kraja godine bude završen proces spoljnih i unutrašnjih radova za koje je danas otvoren tender.

Bokonjić je dodao da je Vlada u objekat fakulteta i ovu investiciju uložila oko 1,2 miliona KM, te da će uz to i Medicinski fakultet sigurno uložiti 500.000 do 600.000 KM svojih sredstava, ističući da je ovo zajednički poduhvat i da su neizmjerno zahvalni Vladi što je ovaj fakultet prepoznala kao jedan od promotera razvoja istočnog dijela Srpske, a posebno Foče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana