Голић: У Фочи се реализују пројекти вриједни 2,8 милиона КМ

Срна
Голић: У Фочи се реализују пројекти вриједни 2,8 милиона КМ

ФОЧА - Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је да ресорно министарство, односно Влада, тренутно у општини Фоча реализује пројекте енергетске ефикасности вриједне 2,8 милиона КМ.

“Не помињем болницу, болница је пројекат који је коштао близу четири милиона КМ и грађани Фоче то и заслужују”, рекла је Голићева новинарима након посјете Медицинском факултету, гдје се ради на енергетском утопљавању зграде, за шта је издвојено око 900.000 КМ.

Она је навела да је на састанку са начелником Фоче Миланом Вукадиновићем разговарано о томе да Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност обезбиједи 70 одсто средстава за пројекте енергетске ефикасности за Центар за културу и објекат у којем се налазе Музеј, Библиотека и Позориште, а 30 одсто би кофинансирала општина.

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић захвалио је Влади Републике Српске и Голићевој за велику подршку овој локалној заједници.

Он је рекао да су у току радови на енергетском утопљавању зграде Медицинског факултета и да се приводе крају радови на Универзитетској болници, те да су остале активности везане за Основну школу “Свети Сава” и управну зграду Националног парка “Сутјеска”.

Вукадиновић је навео да је договорена реализација реконструкције Центра за културу и информисање гдје ће општина Фоча учествовати са 30 одсто средстава.

“Надам се да ће наш музеј, библиотека и позориште добити гријање у наредној години”, рекао је Вукадиновић, те додао да је данас разговарано и о горућем проблему депоније и да су добили одговарајуће смјернице и приједлоге како да тај проблем трајно ријеше.

Декан Медицинског факултета Дејан Бокоњић рекао је да се пројекат енергетског утопљавања зграде Медицинског факултета приводи крају и да за мјесец дана очекују потпуни завршетак спољашњих радова.

“Добијамо нових 1.500 метара квадратних простора кроз пројекат енергетске ефикасности”, навео је Бокоњић, који очекује да до краја године буде завршен процес спољних и унутрашњих радова за које је данас отворен тендер.

Бокоњић је додао да је Влада у објекат факултета и ову инвестицију уложила око 1,2 милиона КМ, те да ће уз то и Медицински факултет сигурно уложити 500.000 до 600.000 КМ својих средстава, истичући да је ово заједнички подухват и да су неизмјерно захвални Влади што је овај факултет препознала као један од промотера развоја источног дијела Српске, а посебно Фоче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана