EU objavila javni poziv: Za investicije u poljoprivrednoj industriji tri miliona KM

Srna
EU objavila javni poziv: Za investicije u poljoprivrednoj industriji tri miliona KM

SARAJEVO - Evropska unija objavila je javni poziv za dodjelu tri miliona KM bespovratnih sredstava investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u BiH.

Na javni poziv mogu se prijaviti preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave vinarstvom, preradom maslina, voća, povrća, mlijeka, mesa, preradom jaja, preradom i konzerviranjem ribe, preradom žitarica, gljiva, začinskog i ljekovitog bilja, te meda.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 KM do 300.000 KM bez PDV-a, a za svaki projekat podnosilac prijave mora obezbijediti vlastito sufinansiranje u iznosu minimalno 35 odsto ukupnog iznosa predložene investicije.

Poziv je objavljen u okviru projekata "EU for agri" (EU4Agri), "EU for agri - rikaveri" (EU4Agri-Recovery) i "EU for biznis rikaveri" (EU4BusinessRecovery)

EU podržaće ulaganja u prerađivačke kapacitete poljoprivredno-prehrambene industrije kroz uvođenje inovacija i razvoj novih i/ili unapređenje postojećih proizvoda, marketinških alata, te obezbjeđivanje kontinuiteta poslovanja i bezbjednog i zdravog radnog okruženja u BiH, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Više informacija o pozivu i načinu prijave nalazi se na internet stranici Spoljnotrgovinske komore BiH, a krajnji rok za prijavu je 3. decembar do 17.00 časova. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana