ЕУ објавила јавни позив: За инвестиције у пољопривредној индустрији три милиона КМ

Срна
ЕУ објавила јавни позив: За инвестиције у пољопривредној индустрији три милиона КМ

САРАЈЕВО - Европска унија објавила је јавни позив за додјелу три милиона КМ бесповратних средстава инвестицијама у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа у БиХ.

На јавни позив могу се пријавити предузетници, задруге и предузећа која се активно баве винарством, прерадом маслина, воћа, поврћа, млијека, меса, прерадом јаја, прерадом и конзервирањем рибе, прерадом житарица, гљива, зачинског и љековитог биља, те меда.

Средства подршке по једној пријави могу износити од 30.000 КМ до 300.000 КМ без ПДВ-а, а за сваки пројекат подносилац пријаве мора обезбиједити властито суфинансирање у износу минимално 35 одсто укупног износа предложене инвестиције.

Позив је објављен у оквиру пројеката "ЕУ фор агри" (EU4Agri), "ЕУ фор агри - рикавери" (EU4Agri-Recovery) и "ЕУ фор бизнис рикавери" (EU4BusinessRecovery)

ЕУ подржаће улагања у прерађивачке капацитете пољопривредно-прехрамбене индустрије кроз увођење иновација и развој нових и/или унапређење постојећих производа, маркетиншких алата, те обезбјеђивање континуитета пословања и безбједног и здравог радног окружења у БиХ, саопштено је из Спољнотрговинске коморе БиХ.

Више информација о позиву и начину пријаве налази се на интернет страници Спољнотрговинске коморе БиХ, а крајњи рок за пријаву је 3. децембар до 17.00 часова. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана